Waarom dynam-IT GEEN Black Friday of Cyber Monday deals aanbiedt

Gepubliceerd op 17 november 2020 - bijgewerkt op 24 maart 2021

Ik geef toe, ik heb het sterk overwogen.
Sedert ik begin dit jaar volledig zelfstandig werd heb ik dringend meer klanten nodig om te kunnen overleven. Ik zou Black Friday en Cyber Monday kunnen gebruiken om - zoals anderen doen - bijvoorbeeld gratis websites aan te bieden en zo mijn klantenbestand uit te breiden en daaruit ten minste nog iets van inkomsten uit hosting en beheer te halen.

Maar toen kwam de nieuwsbrief van FeWeb - de federatie voor webbedrijven.
Daarin stond het volgende:

70% van de Vlaamse handelaars zien hun nieuwe webshop als een tijdelijke coronamaatregel en niet als een belangrijk onderdeel van hun toekomstplannen. Dat blijkt uit een onderzoek van de UAntwerpen.
Neem daar nog de vele snelle 'gratis' webshop promoties van post- en telecomoperatoren bij en je begrijpt het meteen. Deze gratis-initiatieven dragen niet tot de valorisering van de digitale transformatie van de klant, noch van het beroep van de digitale professional.
Vele handelaars zien hun webshop nu als een wegwerpproduct en niet als een opstap naar een future proof bedrijfsstrategie. Een digitale strategie om deze crisis te overleven én de digital wave die als een tsunami na de eerste schokgolven over ons heen komt.

FeWeb

En dat zette mij aan het denken.
De websites die ik maak zijn GEEN wegwerpproducten. Mijn werk is van waarde voor mijn klanten, niet iets wat ik zomaar gratis weggeef. Ik wil werken voor mensen die mijn werk naar waarde weten te schatten.

Solidariteit is nodig om de economische gevolgen van de Corona-crisis te boven te komen.

Daarom beste handelaars en mede-ondernemers: denk twee keer na voor je ingaat op gratis aanbiedingen of zelf aan de slag gaat met 'goedkope' oplossingen zoals Wix, Weebly, …
Focus op waar je goed in bent in je eigen zaak en laat je voor het overige begeleiden door iemand die er OOK om geeft of ook JIJ doorheen deze crisis komt.


Ga voor je website / webshop te rade bij een bedrijf dat kiest voor een persoonlijke en professionele aanpak in plaats van massaproductie. Kies voor iemand die met plezier een oplossing op jouw maat uitwerkt.
Daar zijn ook mooie deals mogelijk!

Deel deze post
cross